14 november 2006

Armband och örhängen med sötvattenpärlor

Nu när julmarknaden är bokad blir det en del smycken gjorda. Idag lägger jag upp bilder på ett matchande set med armband och örhängen med stora, gräddvita sötvattenpärlor, vermeil-balipärlor och guldbelagd tråd.
Den här typen av guldtråd är vanligare i USA och Storbritannien än här, och kallas då för "gold filled" eller "rolled gold". Det är en oädel metalltråd som belagts (rullats) med ett tjockare lager lågkaratigt guld (vanligen 12 eller14 karat). Den håller bättre än en normal guldplätering som ofta är så tunn att den slits bort efter lite användning. Jag använder tråd och vissa lås och öronkrokar i detta material, men även vissa detaljer i vad som kallas "vermeil" som är guldpläterat sterlingsilver. Där kan visserligen guldet nötas av användningen, men å andra sidan är det som syns under också en ädelmetall, nämligen silver.
Örhängen med gräddfärgade sötvattenpärlor, vermeil-detaljer från Bali och guldfyllda öronkrokar.

1 kommentar:

  1. Hej,
    Auktionen är inte avslutad men det ser inte ut som om den blev någon succe. Trodde dom liksom skulle ropa ut men allt ligger framme och man får lämna skriftliga bud..
    Men det var kul att vara med iaf.

    SvaraRadera

Thank you for leaving a comment! You make my day brighter!